tirsdag 7. desember 2010

Deilig ruskevær

En bølge bryter mens den feier innover mot der jeg står. Dette er en stor bølge som bryter tidligere enn bølgen fremfor. Det gav meg mulighet til å isolere den hvite skumtoppen, og bildet fikk en ryddig flate. Begge bildene i denne serien er tatt på fugleøya Runde sør for Ålesund i Hærøy kommune.
Å kjenne vinden piske snødrevet mot ansiktet, mens havets krefter buldrer mot deg, og sjøsprøyten dusjer salt langt, langt opp på land, er ganske langt fra hva mange mener er sunn formnuft å utsette seg selv for. Jeg er vel en snåling som virkelig ELSKER å kjenne elementene på denne måten?
Jeg unner alle å erfare livsgleden jeg føler ved å oppleve intensiteten i naturekreftene på så nært hold. Forskning viser at naturopplevelser og friluftsliv har ganske sterk positiv innvirkning på vår psykiske og somatiske helsetilstand. Det er dermed gode grunner til å komme seg ut så ofte som mulig!
Et av målene mine med fotografering av naturen, enten det er stomer eller stille åpne landskap, er å kanskje, en gang, inspirere noen til å ta turen ut og oppleve det samme. Har du ikke opplevd en storm på nært hold? Nå har du sjansen; vinterstormene opptrer med jevne mellomrom størsteparten av landet vårt de kommende månedene. Husk bare å kle deg etter forholdene, og oppre med respekt for naturkreftene...

6 kommentarer:

Dagrun sa...

Enig med deg. Veldig fine bilder fra Runde. Kreative.

Rune A Karlsen (Bildebloggen) sa...

Jeg er veldig enig med deg, det er en opplevelse som virkelig gjør noe godt i kroppen, sinnet og sjelen. Det må oppleves!

Bildene taler for seg selv syntes jeg, for noen smykker det var!

Espen Viker sa...

Hei!
Liker særlig godt det øverste bildet. Synes det er bra bygget opp og den hvite skumtoppen gir litt liv til bildet. Man får noe mer å se på enn bare blå/grått vann, og det gir også bedre inntrykk av kreftene som er i sving.

Lasse sa...

Bilden speglar DRAMATIK i mina ögon. Mycket fina bilder du har på bloggen!

Geir Helge Solevåg sa...

Takk for kommentarer.
Var ute i annet ærend da jeg tok bildene, og hadde bare 2-3 minutter på meg til å fange dramatikken før vi måtte videre. Skulle ønske jeg hadde mer tid, for denne dagen var der flust av motiver!

Ingebjørg Fyrileiv Guldvik sa...

Disse to bildene likte jeg utrolig godt! Veldig godt formidliet, både stemning og følelser. Det siste er det som når meg best. -Tror jeg ;) Det ar det lille ekstra i bølgen som bryter, og jeg føler det lunefulle ved havet blir formidlet godt.